65 borgere på tur i fortiden

Blæst og kulde kunne ikke forhindre, at Horne Sognearkivs kombinerede cykel- og biltur ind i fortiden blev en stor succes. 65 borgere i alle aldre var med på turen med Bjerremose som første stop. Den lille by var tidligere et sandt erhvervsmekka med erhvervsliv i hvert eneste hus. Der var blandt andet en mølle, og den gamle møllesten herfra har nu fået en fremtrædende plads på “torvet”.
Turen gik videre til Andelstorvet i Horne, hvor der tidligere var både mejeri, foderstof, brugs, mølle og elværk indenfor kort afstand.
Næste stop på turen var kirkegården, hvor en lille og halvskadet, men ganske fin runesten, sat af Tue Ravn, forbinder sognet med Harald Blåtand og Thyra.
Sidste fortælling foregik i idylliske omgivelser ved Abrahams Dam på en mark i Sækbæk. I midten af 1800-tallet boede tateren Abraham og hans kæreste i en jordhule i skrænten ved dammen. Han gjorde sig bemærket ved at få flere domme for løsgængeri og betleri og for at have fået tre børn samme år med tre forskellige kvinder.
Turen sluttede med kaffe, kage og masser af snak i den hytte, som tidligere stod i sognets byskov, Vikingelunden, men som nu er i privat eje.
For Horneposten. Bente Jakobsen.
Billeder. Leif Sønderskov + Evaluering.


QR Kodeturen, den 2. i rækken.


I 2018 trodsede 50 personer en usædvanlig varm aften Arkivets 1. QR kodetur som vi var ovenud godt tilfreds med. Turen var en kombineret cykel/bil tur, som var en god ide.
I år var det lidt kølig, men tørvejr, hvor mange der ville møde op, var vi spændte på, at der så kom 65 i alt var vi stolte og meget tilfredse med. Også i år var det en cykel/bil tur Tak for opbakningen og udvist interesse for Sognets historie. – Vi har allerede planlagt en ny tur i 2020. Vi ses.
Vi har nu 12 QR kodesteder, men efterlyser ideer til endnu flere historiske steder.

Loading