Månedens Billede

Juli Månedens Billede 2019

På bagsiden af billedet står.
Personerne i historien om hvordan Peder Næsvis vandt Prinsessen og det halve Kongerige. Er de ikke smukke? Se Smeden.
Det var jo ikke meget, men billedet stammer helt sikkert fra et Friluftspil i 1920verne eller 1930verne? Men altså uden navne, som vi selvfølgelig er åbne for, hvis nogen ved det?

Det er nu snart længe siden sidste Friluftspillene gik over scenen på Horne Stadion, derfor er det tid for et gensyn med nogle af højdepunkterne fra en svunden tid, som især de lidt ældre kan huske, og som de unge godt må vide har været et stor aktiv i Horne Idrætsforening hel frem til 1995 hvor det stoppede.
Sognearkivet har ikke helt styr på, hvor langt vi skal tilbage i tiden for at finde det første Friluftspil, men man kunne jo gætte på at det har eksisteret så langt tilbage, som til da foreningerne blev startet, altså fra omkring 1900. Vi ved dog at Dilettant var i gang meget tidlig.
Sognearkivet har billeder tilbage fra tiden efter at Horne Stadion var indviet i 1938, dengang var scenen opstillet i det sydvestlige hjørne af det ny stadion, og lige ud for, eller bag Kærgård Madsens have på Gunderupvej. Det hænger selvfølgelig sammen med at Jensine Kærgård Madsen indøvede musikken til årets Sommerspil, som altid har været Fælleslæsning med sang.
I Horne Idrætsforenings 100 års jubilæumsskrift kan vi se at over 30 friluftspil er gået over scenen gennem tiden. Og stort anlagte Friluftspil som Sommer i Tyrol, Anni Get Your Gun, Skatteøen, Landmandsliv, Røverne fra Rold, Forår i Heidelberg, Frk. Nitouche og mange flere har været på plakaten.
Apropos Skatteøen, så efterlyser vi billeder fra dette Friluftspil som blev spillet i 1988.

4950 – 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5,064 total views, 3 views today