Årets Billedaften 2021

Billeder viste udviklingen i sognet

Billeder og kort fra gamle dage gav et tydeligt billede på den udvikling, Horne Sogn har gennemgået de seneste 130 år.
Billederne blev vist på Hornelund ved en billedaften arrangeret af Hornelunds Venner og Horne Sognearkiv. Cirka 40 borgere deltog i arrangementet, som var delt i to halvlege med kaffe og hjemmebag i pausen.
Før kaffen var der før og nu-billeder på programmet. Leif Sønderskov havde dels i sognearkivet store billedsamling fundet gamle billeder af huse gademiljøer og dels fotograferet de samme motiver fra samme vinkel inden for de seneste år. Billederne blev kommenteret af Keld Jochumsen, og deltagerne supplerede med både fakta og sjove historier.
I anden halvleg var der luftfotografier af huse og gårde på skærmen, og mange af deltagerne kunne se, hvordan deres tidligere eller nuværende bopæl så ud for omkring 70 år siden. Det hele sluttede af med en serie billeder fra Vikingelunden fra indvielsen i 2005 til genindvielsen i år

Billedfremvisningen tog 2 x 45 min. Kaffepausen ca. 15 min.
Vi så 29 Før og Nu billeder før kaffepausen
Og 34 luftfotos af gårde – huse og by udsnit efter pausen.

Vi havde vist ramt nogenlunde rigtig.
Efter fremvisningen udtrykte Hornelund Venners formand Svend Bruun, at aftenen havde været interessant, og at han synes der igen til næste år skulle være en Billedaften, hvad mange af de fremmødte også synes.

Billedgalleriet er et blandet udsnit fra aftenen.

 

 

Loading