Igen et interessant besøg på Arkivet

Mandag den 7. oktober fik vi besøg af Villy Mosgård Nielsen, hans kone Jette, og vennen Poul Frederik, som er slægtsforsker, så der var styr på familien og mange navne var blevet registreret i en flot oversigt over familien Rasmussen fra Moesgård.
Men tilbage til sagens kerne, navnet Mosgård som Villy er døbt, og har bevis på i dåbsattesten, men som han siger, der mangler jo et e i navnet, som familien har ærgret sig over, ikke er med, da de jo stammer fra Moesgård i Horne. Det at få rettet et navn i dåbsattesten er ikke let, eller nærmest umulig, men da Villy og hans 2 sønner bruger navnet Moesgård når de siger navnet overfor andre, og da de alle er læger, er de jo på en måde mere offentlige end mange andre, så nager det alligevel familien at de på papiret heder Mosgård, men opgiver sig Moesgård, som de vel oprindelig hedder.
Når vi nu her en oktoberdag i 2019 sidder på Horne Sognearkiv og fortæller historien om Moesgård og familien hel tilbage fra omkring år 1800, bliver det jo helt tydelig at det må være en skrive fejl af præsten i dåbsattesten fra 1946 hvor Villy er født.

Villy Mosgård og Eva Hansen som er Gran-Gran Kusine og Fætter, som Villy siger, for vi har samme oldeforældre.

Efter en hyggelig snak om Moesgård familien, hvor det også er interessant at Villy havde fundet ud at Eva Hansen og ham havde fælles oldeforældre fra Moesgård og som han siger. Eva er min Gran – Gran kusine, så der var da en fornøjelse at Eva også kunne være med til mødet, der med sine input bidrog til, at historien fik en ekstra dimension.
Vi kunne efter ca. 3 timer omkring kaffebordet konstaterer, at historien omkring navnet Mosgård/Moesgård nok ikke hel fik sin afslutning, men det bliver nu spændende at følge Villy Mosgårds videre bestræbelser på at få navnet rettet, men som han siger. Det er da meget at der kan være så meget bøvl med et enkelt bogstav.

Billedgalleri fra besøget.

Loading