International Hundeudstilling i Horne

Hornes Byrådsmedlem Stig Leerbeck byder velkommen, og erklærer Hundeudstillingen for åbent  

Hvor Hundene var i centrum

1800 hunde af 202 forskellige racer har kronede dage på Horne Stadion.
De bliver puslet om, friseret og nusset, så de fremstår i deres bedste form, når de bliver præsenteret i ringen både sammen med deres racefæller og på tværs af racer. Og indimellem slapper de af i de telte, deres ejere har opstillet både på kroketbanen og på opvisningsbanen.
Dansk Kennel Klubs nationale og nordiske udstilling var et stort tilløbsstykke af både to- og firbenede. Der var således mere end 1000 tilskuere lørdag, og mange af dem var benovet over, at der var meget stille på stadion. Man hørte stort set ingen gøen, selvom cirka 900 hunde var samlet.
Hundene er delt i 10 grupper med fem grupper lørdag og fem grupper søndag, og de blev bedømt af 15 dommere lørdag og 13 dommere søndag.
– Det har fungeret perfekt. Der er intet at sætte en finger på, så jeg vil slås for, at udstillingen i 2023 også kommer til Horne, siger Anette Erdmann fra stævneledelsen.
Mange frivillige var i gang, og de havde nok at se til hele lørdagen. Sandwich, drikkevarer og grillpølser gik som varmt brød.
– Det er utrolig svært på forhånd at bedømme, hvor meget vi skal bruge, så jeg har hentet flere pølser til søndag, siger Ulla Lindvig.
Søndag kommer en masse nye hunde og hundeejere, som bliver bedømt fra kl. 10. Det hele slutter af med kåring af udstillingens bedste hund på tværs af alle racer. De fem første hunde er klar til finalen.

Hundeudstillingen bliver opdelt i 2 indlæg. Én for lørdag og derefter én for finaledagen søndag.
Dette kæmpe arrangement fortjener positiv omtale, som altså hermed følger i 2 afsnit.
Der skal også tilføjes at TV Syd var på pletten lørdag. Også Tistrup News kom forbi lørdag.

https://youtu.be/IHXZVrh8-ow       
Ref. Bente Jakobsen, Horneposten.
Billeder. Leif Sønderskov

De bedste hunde nåede finalen søndag

Om lørdagen var der størst aktivitet, både hvad angår antal hunde, men det var også dagen med flest tilskuer.
Søndag var så dagen, hvor både hunde og deres ejere begyndte hjemturen lige over middag, og kun finaledeltagerne blev, og dystede i alle 10 klasser. Derefter var der kun alle 1. pladserne tilbage, hvoriblandt den bedste af de bedste skulle kåres. – Her har vi så hunden med sin stolte ejer.

Ved hundeudstillingens afslutning ca. kl. 17 søndag kunne man takke af med en stor tak til alle dommerne, de frivillige hjælpere, og sidst men ikke mindst. Tak til Horne og Horne Idrætspark for velgennemført arbejde, og for optimal gode rammer.
Ulla og Thorkil Lindvig gav efterfølgende udtryk for stor tilfredshed med stævnet, som havde klappet i enhver henseende.
 
Ref. Og billeder. Leif Sønderskov

Billedgalleriet herunder er et lille udsnit af de billeder Sognearkivet fik med hjem til Arkivet, hvor billederne kan ses

 

 

 

Loading