Sognet blev vist i billeder

Sognearkivets fælles arrangement med Hornelunds Venner om en billedaften på Hornelund, den 2. i rækken blev igen et tilløbsstykke. Her på billedet er Arkivmedarbejderne klar til at modtage billedinteresserede. I år var stoleopstillingen som i biograf, hvor hensigten var at alle skulle kunne se billeder, der kom på lærredet.

Der var billeder fra luften. Der var billeder fra skolerne. Der var billeder fra sportspladsen, og der var billeder fra en mergelgrav. Fælles for dem alle var, at de var fra Horne Sogn, og de blev vist på det store lærred, da Hornelunds Venner og Horne Sognearkiv afviklede en billedaften. 57 borgere havde fundet vej til Hornelund, og de fik set, hvordan gårde, huse og veje så ud omkring 1950. De fik også nogle gode historier om Moesgård, om Hindsig Mergelgrav og om et par knægtes problemer på taget af toiletbygningen i skolegården, da de skød skrubtudser efter nogle piger. Billederne gav anledning til en masse snak, og den fortsatte, mens kaffen og kagen, som Hornelunds Venner serverede, blev indtaget.
Det var billedaften nummer to, og deltagerne gav tydeligt udtryk for, at der også skal være et nummer tre med samme arbejdsfordeling: Horne Sognearkiv finder billeder og historier, Hornelunds Venner lægger lokaler til og står for kaffebordet.
Ref. Bente Jakobsen
Billeder. Leif Sønderskov
Billedgalleriet strækker sig fra stilhed før stormen og til næsten fuldhus.

Loading