Mindeord over Leif Sønderskov

En af sognets kulturbærere er gået bort.

Leif Sønderskov døde tirsdag den 2. april efter længere tids sygdom. Han sov stille ind blot to dage efter, at han fyldte 81 år. 

Leif Sønderskov har om nogen sat sit præg på kulturlivet i Horne. Han var foreningsmand med stort F. Leif var involveret i mange af sognets foreninger – som formand, fodboldspiller, håndboldspiller og amatørskuespiller i Horne IF, som konferencier ved sogneforeningens torvedage, som frivillig ved byggeri af både klubhus og Horne Hallen, som medlem af grupperådet for spejderne, som medlem af redaktionen for Horne Posten fra første udgave i 1973 til sin død, og som arkivleder for Horne Sognearkiv, hvor han delte ud af sin store viden om sognet og bidrog med en imponerende hukommelse om stort og småt.

For Leif var det rigtige liv at leve foreningslivet. Derfor gav han meget af sig selv til foreningerne, men han fik også meget tilbage. Han nød i fulde drag at være en del af fællesskabet og kunne fortælle sjove episoder fra diverse fodboldkampe på en måde, så tilhørerne følte, at de selv havde været der. Han kunne også genspille og ikke mindst gensynge mange af de roller, han havde på friluftsscenen.

Når han skulle vælge nogle af de største oplevelser, vendte han ofte tilbage til 1974-1975, da han var tømrer i Umanak i Grønland, til 1968, da han var målmand på fodboldholdet, der blev jysk mester i serie 4, tiden som skribent for Ekstra Bladets skolefodboldturnering og arbejdet med at føre Horne Sognearkiv ind i den digitale verden.

Hans store engagement og aldrig svigtende lyst til at bidrage til trods havde familien altid førsteprioritet. Hans tre børn, Christina, Thomas og Lisbeth, kunne altid regne med ham, og han fulgte dem tæt i såvel deres barndom- og ungdoms fritidsinteresser som i deres gøremål i deres voksenliv.

Han blev alene med dem, da den yngste var fem år, men han fandt igen tosomhedens lykke, da han for godt 30 år siden fandt sammen med Mary.

Leif Sønderskov var født i Tønning ved Brædstrup, men flyttede som et-årig med familien til sin mors fødegård i Kirkevad, og han kom til at leve det meste af sit liv i Horne kun afbrudt af to år på Grønland og en kort periode på Sjælland, da han var montør for HTH.

Han blev uddannet som tømrer i Alslev og arbejdede som svend i nogle år hos Niels Urup i Horne, inden han blev ansat på HTH, hvor han afsluttede sit aktive arbejdsliv.

Leif efterlader sig ved sin død Mary og sine tre børn med deres familier.

Æret være Leifs minde. 

Loading